Medikal Dövme

Yara izi, ameliyat izi, faça izi, yanık izi, kesik izi, jilet izi, birtakım doğum izlerini, skar, keloid izlerini ve hatta ağır akne sivilce izlerini dövmeyle kamufle etmek genel anlamıyla medikal dövme işlemidir.

MEDİKAL DÖVME NEDİR?

Yara izi, ameliyat izi, faça izi, yanık izi, kesik izi, jilet izi, birtakım doğum izlerini, skar, keloid izlerini ve hatta ağır akne sivilce izlerini dövmeyle kamufle etmek genel anlamıyla medikal dövme işlemidir.

Bir hastalık nedeniyle vücudunda kıl çıkmayan kişilere (alopecia hastalığı ve türevleri)  ya da doğal saç dökülmesi sebebiyle kellik, dazlaklık, yaşayan kişilere saç kökü şeklinde dövme yapılması işlemine genel olarak medikal dövme denir.

Kanser tanısından dolayı göğsü alınmış bayanlara yapılan yeni göğüslerinin uçlarının kahverengiliğinin verilmesi, göğüs ucu çerçevesinin şekillendirilmesi, göğüs küçültme ameliyatlarından sonra kalan ameliyat izlerinin üzerine moda dövme yapılması medikal dövmedir.

Vitiligo hastalarının ten rengi kayıplarının, ten renginde dövme yapılarak en aza indirilmesi medikal dövmedir

Genel olarak insan derisi üzerinde oluşan ve istenmeyen her türlü izin veya pigment eksikliğinin, bozukluğunun  kapatılmasında uygulanan kapatma, kamuflaj işleminin adı “medikal dövme”dir.

MEDİKAL DÖVMENİN NORMAL DÖVMEDEN FARKI NEDİR?

Medikal dövme tanımını yeni duyan kişiler, bize; “diğer dövmelerden farkı yok ki, aynı işlem yapılmıyor mu?” diye soruyorlar. Medikal dövmeyi yaptıran kişinin “dövme tuvali” yada diğer bir değişle “moda dövmesi yaptıran kişi”  sınıfında olmaması başlıca ayırıcı özelliktir.

Medikal dövmenin boyasının özel içeriklere sahip olması yanı sıra uygulanan tekniğin deriye en az hasar veren, hızlı pigment bırakan ve hızlı iyileşen bir ustalıkta yapılmasıdır.

PSİKOLOJİK AÇIDAN MEDİKAL DÖVME

Medikal dövme için gelip, kamuflaj yaptıran kişiyi “Hasta” kabul etmek bizim için ilk aşamadır.

Medikal dövme diye tanımladığımız; yara izi, ameliyat izi, faça izi, yanık izini dövmeyle kamufle etmek amacıyla gelen kişiler “hasta” dır.

Yapılan dövme tanım olarak “moda dövmesi” değildir. Sıradan bir dövme işlemi kesinlikle değildir.

Şunun bilincindeyiz ki; hasta kendisini bu konuda psikolojik olarak rahatsız hissetmektedir. Öncelikle hastanın sıkıntılarını dinliyoruz.  Bölgeye nasıl bir medikal dövme yapılacak diye sohbet ediyoruz. Sonuçta bir rahatsızlığı yok edeceğiz derken daha büyük psikolojik rahatsızlıklara sebebiyet vermemek gerekir. Bunun için iletişimin açık ve net olması gerekiyor.

DERMATOLOJİK OLARAK MEDİKAL DÖVME

Skarlı bölgelere yapılan kamuflaj dövmelerde, dokularda bozulmalar olduğu için profesyonel dövme çok can yakar. Buralarda hissedilen acı normalin en az iki katıdır. Anlaşmalı estetik cerrahı doktorlarımızdan Tıp desteği alarak dövmenin lokal anestezi ile yapılması sağlanabiliyor.

Skar ve keloidli bölgeye yapılan medikal dövmeden uygulama sırasında aradan kaç sene geçmiş olursa olsun bir tür irin akabilir. Bu dövmenin renklerini vermede zorlayan bir durumdur.

Normal derilere oranla medikal dövmeler birden çok seans yapılmasını gerektirebilir. Dövme işlemi, üst deriyi tahrip eder. Dövmenin iyileşmesi aşamasında, kabuklar dökülürken ne kadar boyanın kalıcılık sağlayacağını bilemeyiz. Bu durum ikinci, hatta üçüncü seansı gerektirebilir. A

ncak uyguladığımız medikal dövmelerde yıllardır kazandığımız tecrübeler bizi genelde bir seansta başarıya ulaştırıyor. Medikal dövme uygulaması yaptığımız hastalarımızı işlemleri tamamlandıktan sonra takip etmeye ve işlemin sonucunu geri bildirim olarak almaya devam ediyoruz. Başarımızın sırrı da burada…

MEDİKAL DÖVMENİN BAKIMI

Medikal dövmenin iyileşmesi, normal dövmeye göre zordur. En az derecede dövmeye kabuk attırmak için iyi bakım yapılmalı, dövme seansı sonrası mikrop kaptırılmamalıdır.

Dış deriden topikal yani krem sürerek bakım yetersiz kalabilir. Hastanın ödem dağıtıcı birtakım ilaçlar alması gerekebilir. Hasarlı deriye dövme yapma ve  ilaç kullanımı hastanın kendi doktoruyla karar vereceği bir iştir.

Biz bu uygulamaları yaparken danışman doktorlarımızdan onay almaktayız.